Кошик
4116 відгуків
Чашки з фотодруком з будь-яким дизайном. Макет БЕЗКОШТОВНО!Замовити горнятко
Кропивницький, Україна
Додати відгук
Интернет-магазин "IRIDA case"
+380 (97) 806-29-50

Як їдять шоколад в різних країнах

Як їдять шоколад в різних країнах

Солодощі — ну хто до них може бути байдужий. Цукерки, желейки, жуйки, мармеладки, маршмеллоу — так їх мільйон на прилавках супермаркетів. Але улюбленець мільйонів, найсмачніший і найкорисніший, звичайно ж, ШОКОЛАД! Ця солодкість у вигляді плитки з'явилася 174 роки тому. До цього всі пили рідкий шоколадний напій. Цей продукт високо шанувався і цінувався, в різних країнах. Тож не дивно, що в кожній частині світу з'явилися свої шоколадні традиції (деякі дуже дивні).

Сьогодні на ринку якого тільки шоколаду немає: білий, молочний, чорний, пористий, із різними добавками, тощо. Як наповнювачі використовують ягоди, горіхи та навіть алкоголь! Шоколад з логотипом використовується в маркетингу для збільшення продажів і залучення нових клієнтів.

Особливості споживання шоколаду в різних країнах

Цікавий факт: мешканець Швейцарії в середньому уплітає близько 10 кг, громадяни Німеччини з'їдають десь 8 кг, шведи — 6,5 кг, українці - близько 1-2 кг. Найменше його їдять в Китаї близько 0,3 кг.

Шоколадні традиції США та Японії

Американці вміють дивувати. Візьмемо, наприклад, їх гастрономічні смаки. Як вам шоколад з беконом? Не любите бекон? Поєднуйте з будь-якими копченостями. Такий тандем викликає здивування тільки у туристів, для американців це звичайне поєднання продуктів.

Японці, пішли ще далі в поєднанні смаків, у торгових центрах можна знайти батончик Kitkat з васабі. Японська філія концерну Nestle відома випуском Kitkat з різними наповнювачами. У країні висхідного сонця можна купити батончики із запеченим бататом, зеленим чаєм, зі смаком яблучного пирога та багато іншого, що для нас здається несмачним та чудернацьким.

З чим їдять шоколад в Європі

Хотілося б написати, що європейці не такі. Європейці не поєднують його з гострим перцем або сосисками. Але навіть тут є свої дивацтва. У Чехії, виробляють шоколадне пиво. Його обожнюють багато людей із різних куточків планети.

Для туристів випити келих такого пива — є важливим елементом гастрономічної подорожі. Плитка шоколадки може бути закускою до пива, і це вважається нормальним.

Бельгійці додають в шоколадні плитки помідори та трохи базиліка. Це надає пікантний смак солодощі. Жителі Бельгії придумали особливий соус, який готується із білого шоколаду й подається виключно до риби.

У Франції апельсини з шоколадом є одним з улюблених десертів. Сама солодкість часто використовується як приправа до м'ясних страв.

Швейцарці з'єднали шоколад та сир. Шматочок брі або чеддеру зі шматочком шоколадки — відмінний перекус, на їх думку.

Італія та Іспанія не відстають від своїх сусідів — залити запечену курку або якусь іншу дичину шоколадом вважається нормою. Крім цього, італійці готують неповторний шоколадний соус, який подають до м'яса.

У нашій країні традиційно шоколад запивають кавою або чаєм. Його додають в морозиво та інші десерти. Також він відмінно підходить як закуска для бренді та інших видів алкоголю. Не забули ми про сало в шоколаді — отака національна солодкість, якої, найчастіше, намагаються нагодувати туристів. Більшість українців на це кондитерське творіння дивиться зі скептицизмом (скоріше за все, мало хто з Ваших рідних чи друзів його куштував).

Бекон з шоколадом - одна із страв американської кухні

Знай міру зі солодким

Варто пам'ятати про те, що шоколад, як будь-який інший продукт корисний в помірних дозах. При постійному та надмірному вживанні він не принесе користі, а навпаки може стати причиною різних розладів й захворювань.

Їжте цю солодкість в міру, як Вам подобається, не звертаючи уваги ні на кого. Тоді він буде приносити лише радість!

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner