Як їдять шоколад в різних країнах
Солодощі — ну хто до них може бути байдужий. Цукерки, желейки, жуйки, мармеладки, маршмеллоу — так їх мільйон на прилавках супермаркетів. Але улюбленець мільйонів, найсмачніший і найкорисніший, звичайно ж, ШОКОЛАД! Ця солодкість у вигляді плитки з'явилася 174 роки тому. До цього всі пили рідкий шоколадний напій. Цей продукт високо шанувався і цінувався, в різних країнах. Тож не дивно, що в кожній частині світу з'явилися свої шоколадні традиції (деякі дуже дивні).
Сьогодні на ринку якого тільки шоколаду немає: білий, молочний, чорний, пористий, із різними добавками, тощо. Як наповнювачі використовують ягоди, горіхи та навіть алкоголь! Шоколад з логотипом використовується в маркетингу для збільшення продажів і залучення нових клієнтів.
Цікавий факт: мешканець Швейцарії в середньому уплітає близько 10 кг, громадяни Німеччини з'їдають десь 8 кг, шведи — 6,5 кг, українці - близько 1-2 кг. Найменше його їдять в Китаї близько 0,3 кг.
Шоколадні традиції США та Японії
Американці вміють дивувати. Візьмемо, наприклад, їх гастрономічні смаки. Як вам шоколад з беконом? Не любите бекон? Поєднуйте з будь-якими копченостями. Такий тандем викликає здивування тільки у туристів, для американців це звичайне поєднання продуктів.
Японці, пішли ще далі в поєднанні смаків, у торгових центрах можна знайти батончик Kitkat з васабі. Японська філія концерну Nestle відома випуском Kitkat з різними наповнювачами. У країні висхідного сонця можна купити батончики із запеченим бататом, зеленим чаєм, зі смаком яблучного пирога та багато іншого, що для нас здається несмачним та чудернацьким.
З чим їдять шоколад в Європі
Хотілося б написати, що європейці не такі. Європейці не поєднують його з гострим перцем або сосисками. Але навіть тут є свої дивацтва. У Чехії, виробляють шоколадне пиво. Його обожнюють багато людей із різних куточків планети.
Для туристів випити келих такого пива — є важливим елементом гастрономічної подорожі. Плитка шоколадки може бути закускою до пива, і це вважається нормальним.
Бельгійці додають в шоколадні плитки помідори та трохи базиліка. Це надає пікантний смак солодощі. Жителі Бельгії придумали особливий соус, який готується із білого шоколаду й подається виключно до риби.
У Франції апельсини з шоколадом є одним з улюблених десертів. Сама солодкість часто використовується як приправа до м'ясних страв.
Швейцарці з'єднали шоколад та сир. Шматочок брі або чеддеру зі шматочком шоколадки — відмінний перекус, на їх думку.
Італія та Іспанія не відстають від своїх сусідів — залити запечену курку або якусь іншу дичину шоколадом вважається нормою. Крім цього, італійці готують неповторний шоколадний соус, який подають до м'яса.
У нашій країні традиційно шоколад запивають кавою або чаєм. Його додають в морозиво та інші десерти. Також він відмінно підходить як закуска для бренді та інших видів алкоголю. Не забули ми про сало в шоколаді — отака національна солодкість, якої, найчастіше, намагаються нагодувати туристів. Більшість українців на це кондитерське творіння дивиться зі скептицизмом (скоріше за все, мало хто з Ваших рідних чи друзів його куштував).
Знай міру зі солодким
Варто пам'ятати про те, що шоколад, як будь-який інший продукт корисний в помірних дозах. При постійному та надмірному вживанні він не принесе користі, а навпаки може стати причиною різних розладів й захворювань.
Їжте цю солодкість в міру, як Вам подобається, не звертаючи уваги ні на кого. Тоді він буде приносити лише радість!
- Зануріться у світ японської анімації з новими аніме кружками від IridaCase! Ці надзвичайно милі та оригінальні предмети поєднують у собі стильний дизайн та високу якість виготовлення. У статті нашого блогу ви дізнаєтеся про різноманітність варіантів аніме чашками від IridaCase, їхні переваги та особливості використання.Аніме кружки від IridaCase: занурення у світ японської культури
- Ми розповімо, скільки шоколадних свят існує в світі. Як їх відзначають американці і жителі Європи, які традиції та завдяки кому вони з'явилися.Як відзначають день шоколаду в Європі та США